19 annosta à 350 g
1 KPL Vuoka GN 1/2-150 mm

0,100 L Mildola Rypsiöljyä
1,500 KG Apetit Kotimaisia Kesäporkkanasuikaleita
3,000 L Vettä
0,050 KG Kalaliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,010 KG Suolaa
1,500 KG Apetit Peruna-sipulisekoitusta
1,000 KG Kirjolohikuutioita, pakaste
0,500 L Kasvirasvasekoitetta
0,020 KG Tilliä, pakaste

Kuumenna öljy padassa ja freesaa
kesäporkkanasuikaleita hetki.

Lisää vesi, kalaliemijauhe, mausteet ja peruna-
sipulisekoitus. Kiehauta ja hauduta noin 15 minuuttia.
Lisää kalakuutiot ja kypsennä kunnes kalat ovat
kypsiä.
Lisää kasvirasvasekoite ja tilli. Kuumenna keitto.

20 annosta à 350 g
1 KPL Vuoka GN 1/2-150 mm

1,500 KG Apetit Peruna-sipulisekoitusta
1,500 KG Apetit Kotimaisia Kesäporkkanasuikaleita
1,000 KG Kirjolohikuutioita, pakaste
0,100 KG Kalaliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,010 KG Suolaa
0,020 KG Tilliä, pakaste
3,000 L Vettä
0,500 L Kasvirasvasekoitetta

Mittaa peruna- ja porkkanasuikaleet sekä lohikuutiot
GN-vuokaan. Lisää mausteet.

Lisää vesi GN-vuokaan ja kypsennä
yhdistelmäuunissa + 140 C:ssa 20 % höyryssä noin 2 h,
kunnes sisälämpötila on omavalvonnan mukainen.

Lisää kasvirasvasekoite kuumaan keittoon ja sekoita.
Jatka kuumentamista, kunnes lämpötila on
omavalvonnan mukainen.
(Voit myös kuumentaa kasvirasvasekoitteen ja lisätä
sen kuumaan keittoon, jolloin kypsennysaika
nopeutuu.)

Vinkki! Osa kermoista kestää lisäämisen keittoon jo
kokoamisvaiheessa, mutta osa juoksettuu
uunikuumennuksen aikana, siksi on varminta lisätä
kerma keittoon vasta kypsennyksen loppuvaiheessa
tai testata kerman kestävyys ensin pienellä määrällä.