20 annosta à 270 g

1,300 KG HK sydämellinen uunimakkaraa

Kastike:
1,000 L Vettä
0,020 KG Valkosipulimurskaa
0,020 KG Kanaliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,006 KG Mustapippuria, rouhe
0,120 KG Maustamatonta tuorejuustoa
0,030 KG Basilikaa, pakaste
0,900 KG Apetit Verdekasviksia

Suurus:
0,120 L Vettä
0,060 KG Maissitärkkelystä

Perunasose
1,700 KG Apetit Perunamuusia
0,300 L Kevytmaitoa

Lado uunimakkarat GN 1/1-65 mm vuokaan.

Kastike
Mittaa pataan vesi, valkosipuli, liemijauhe sekä
mustapippuri ja kuumenna kiehuvaksi.
Lisää tuorejuusto, basilika sekä kasvikset ja
kuumenna.

Sekoita suurus ja lisää kastikkeen joukkoon
koko ajan sekoittaen.

Annostele kastike makkaroiden päälle ja
kypsennä yhdistelmätoiminnolla 150 asteessa,
kosteus 40 % noin 25 minuuttia,
kunnes sisälämpötila on vähintään 75 astetta
ja pinta on kauniisti ruskistunut.

Perunasose
Kaada perunamuusi kohmeisena GN 1/1-65 mm vuokaan, lisää neste.
Nosta vuoka valmiiksi höyrystettyyn uuniin.
Höyrykeitä 100 asteessa noin 25-30 minuuttia
ilman kantta. Sekoita.

Painekeittoaika (0,5 bar) n. 20 min.

VINKKI: Perunamuusin ja nesteen voi mitata vuokiin
kylmiöön jo edellisenä päivänä.

17 annosta à 170 g
1 KPL Vuoka GN 1/1-65 mm

1,100 KG HK sydämellinen uunimakkaraa

Kastike:
0,030 KG Kylmäliukoista tärkkelystä
1,000 L Vettä
0,030 KG Valkosipulimurskaa
0,030 KG Kanaliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,100 KG Maustamatonta tuorejuustoa
0,025 KG Basilika, pakaste
0,750 KG Apetit Verdekasviksia
0,005 KG Mustapippuria, rouhe

Lado uunimakkarat vuokaan.

Kastike:
Sekoita kylmäliukoinen tärkkelys nopeasti
kylmään veteen, sekoita huolellisesti. Lisää
joukkoon loput kastikkeen ainekset. Anna
kastikkeen saostua 30 minuuttia ennen
annostelua.

Kaada kastike vuokaan makkaroiden päälle.

Kuumenna yhdistelmätoiminnolla 150
asteessa, kosteus 40 % noin 25 minuuttia,
kunnes sisälämpötila on vähintään 75 astetta
ja pinta on kauniisti ruskistunut.