Perinteinen perunasose on täydellinen pari Apetitin kirjolohipyöryköille. Tarjoile ruoka kotimaisista herneistä tehdyn kastikkeen kera.
20 annosta à 270 g
Saanto: 5,400 kg
Vuoka GN 1/1-65 mm
2,500 kg Apetit Kirjolohipyöryköitä, pakaste
Hernekastike
0,600 l Vettä
0,400 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
0,010 kg Kasvisliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,006 kg Sokeria
0,001 kg Suolaa
0,150 l Ruokakermaa, laktoositon 15%
Suuruste
0,050 l Vettä
0,030 kg Maissitärkkelystä
Perunasose
1,700 kg Apetit Perunamuusia, pakaste
0,300 l Kevytmaitoa
Kaada jäiset tai kohmeiset kirjolohipyörykät GN-vuokaan. Kuumenna 160°C noin 20–25 minuuttia.
Mittaa vesi, herneet, liemijauhe, sokeri ja suola pataan. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia. Soseuta. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Sekoita suuruste ja lisää kastikkeen joukkoon koko ajan
sekoittaen. Keitä vielä muutama minuutti.
Kaada perunamuusi kohmeisena GN-vuokaan. Lisää maito. Esikuumenna uuni ja höyrykeitä 100°C noin 25–30 minuuttia ilman kantta. Sekoita.