Lohimurekepihvit saavat tässä reseptissä kaverikseen uunikasviksia ja keitettyjä perunoita. Annos viimeistellään Apetitin kotimaisista herneistä tehdyllä kastikkeella.
20 annosta à 270 g
Saanto: 5,400 kg
Vuoka GN 1/1-65 mm
2,500 kg Apetit Lohimurekepihvejä, pakaste
Hernekastike
0,600 l Vettä
0,400 kg Apetit Kotimaisia Herneitä, pakaste
0,010 kg Kasvisliemijauhetta, suolaa vähennetty
0,006 kg Sokeria
0,001 kg Suolaa
0,150 l Ruokakermaa, laktoositon 15%
Suuruste
0,050 l Vettä
0,030 kg Maissitärkkelystä
Uunikasvikset
1,000 kg Apetit Sadonkorjuukasviksia, pakaste
0,020 l Mildola Rypsiöljyä
0,001 kg Persiljaa, kuivattu
1,500 kg Keitetyt perunat, kypsä
Lado Apetit lohimurekepihvit jäisinä tai kohmeisina GN-vuokiin. Kuumenna 160°C noin 20–25 minuuttia.
Mittaa vesi, herneet, liemijauhe, sokeri ja suola pataan. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia.
Soseuta. Lisää ruokakerma ja kiehauta. Sekoita suuruste ja lisää kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä vielä muutama minuutti.
Mittaa sadonkorjuukasvikset, öljy ja persilja GN-vuokaan. Kuumenna yhdistelmäpaistolla 150°C, kosteus 50 %, noin 12–14 minuuttia. Sekoita kevyesti ennen tarjoamista.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.