Haukipihvit, pinaatti-kananmunakastike ja perunasose
100 annosta
Annoskoko: 0,260 kg
9,000 kg Apetit haukipihvi, pakaste
Pinaatti-kananmunakastike
Mausteseos
0,070 kg Knorr kasvisliemi, vähäsuolainen
0,240 kg Knorr vaalea peruskastike
0,035 kg Sokeri
2,400 kg Vesi
1,400 kg Ruokakerma 15 %, laktoositon
Suuruste
0,120 kg Vesi
0,070 kg Maizena snow flake maissitärkkelys
0,600 kg Apetit kotimainen pinaatti paloina
0,600 kg Kananmunarouhe
Perunasose
10,000 kg Apetit Perunamuusi
1,000 kg Maito, kevyt
0,010 kg Suola
0,300 kg Margariini, laktoositon
Lado Haukipihvit limittäin jäisinä tai kohmeisina vuokaspraylla voideltuihin GN 1/1-65 mm vuokiin. Esikuumenna uuni. Yhdistelmäpaista 160°C, kosteus 30 % noin 20-25 minuuttia.
Kastikkeen valmistus
Sekoita mausteseoksen raaka-aineet sekaisin erillisessä astiassa. Mittaa pataan vesi ja kerma ja lisää mausteseos kylmän nesteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kiehauta ja keitä hetki. Suurusta kastike. Lisää joukkoon pinaatti sekä munarouhe. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia tai kunnes lämpötila on 75-80°C.
Perunasoseen valmistus
Kaada perunamuusi kohmeisena GN 1/1-65 mm vuokiin. Lisää maito, suola ja margariini. Nosta vuoka esikuumennettuun uuniin. Höyrykeitä 100°C noin 25-30 minuuttia ilman kantta. Sekoita ja vie tarjolle.