Uuniomenakiisseli

71 annosta
Annoskoko: 0,100 kg
Saanto: 7,100 kg
Vuoka: GN 1/1 65 mm

1,700 kg        Apetit omenakuutio
0,006 kg        Kaneli

0,300 kg        Sokeri
0,275 kg        Knorr kylmäliukoinen tärkkelys

5,000 l           Vesi
0,500 l           Omenamehu  500 %

Kaada omenakuutiot 1/1 65 mm GN-vuokaan ja sekoita joukkoon kaneli. Kuumenna uunissa 160°C 20 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita erillisessä astiassa sokeri ja kylmäliukoinen tärkkelys.

Lisää vesi ja omenamehu sekoittavaan pataan tai yleiskoneen kulhoon. (Isoja määriä valmistettaessa aluksi vain 1/3 osa nesteistä). Ripottele sokeri-tärkkelysseos joukkoon padan tai yleiskoneen koko ajan sekoittaessa kovilla kierroksilla. Lisää omenakuutiot joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 15-20 minuuttia.

Sekoita ja siirrä kylmäsäilytykseen.